Annikas Spirituella Blogg

Annikas Spirituella Blogg

Julhälsning

Andliga citatPosted by Annika Vikingsson 2018-12-24 13:35:51
God Jul och Gott Nytt År!

Ta hand om er och var rädda om varandra.


Ett rop på hjälp!

Andliga citatPosted by Annika Vikingsson 2018-07-06 16:52:43

Livet är föränderligt och ibland svänger det faktiskt ganska snabbt från den ena sekunden till den andra. Utan förvarning trillar du ner i ett svart hål som slukar dig. Du orkar inte längre kämpa emot, din livslåga har blivit låg.

Du har länge känt av kroppens varningssignaler, men helt struntat i vad signalerna vill talar om för dig. Varför det? Det är ju egentligen det enklaste av allt, att du vet. Men ändå kört på i hundranittio.

Du vill ha en kursändring i livet. Men det innebär stora förändringar som t.ex. vid skilsmässa, byta arbete, byta bostad. Där kommer din stora fiende rädslan in, och stoppar dig.

Ja, vad blir du då? Stressad! Och stressen är intuitionens värsta fiender. Du kapar bandet och är istället hela tiden uppe i huvudet. Nu lyssnar du bara till de destruktiva tankarna, Du vill inte känna, inte se, inte höra. Dessa är tre av de andliga klarsinnena.

Ju sämre du mår, desto mindre klarar du av att sätta gränser och stå upp för dig själv. Då kommer det dåliga samvetet in och skuldbelägger dig. Din skyddsmur är borta. Du sjunker längre och längre in i din värld, där mörker råder. Ångesten har tagit över och styr ditt liv. Du har börjat identifiera dig med döden som den enda utväg.

Du flyr från verkligheten och från allt ansvar, alla konflikter och rädslor. Din livslust är extremt svag. Nu är du bara ett steg från att ta livet av dig. Du skärmar av dig helt och hållet och har redan bestämt. Hur du ska ta livet av dig! Ändå kan du gå omkring och ger sken av att du mår bättre. Du ger inga förvarningar om vad som ska komma.

Eller så ger du förvarningar till läkare, till närstående och vänner som inte riktigt tar dig på allvar. Ingen tror att du, som verkar så stark utåt och är fyrabarns mamma ska ta livet av dig. Eller du, den i allas ögon perfekta killen eller du, den känsliga tonåringen eller du, som inte ännu hade hittat din identitet. Ja, listan kan tråkigt nog göras ännu längre.

Jag tror personligen att nästan alla någon gång har snuddat vid tanken på självmord. Men för de allra flesta stannar det vid en tanke.

Det är en orolig värld vi lever i, med mycket stress och ökade krav. De som är sköra och högkänsliga är dubbelt utsatta av allt.

Utifrån min erfarenhet som medium lägger du en oerhörd skuldbörda på dina efterlevande. Tänk dig för, du som går i självmordstankar. Har du barn? Då får dina små barn inte längre uppleva din moder eller faderskärlek. Ditt barn kommer att tror att hen inte var tillräcklig, att hen inte skulle sagt de där dumma orden eller lyssnat mer på dig. Det är en dålig självbild som du ger ditt barn i hens fortsatta liv. Du övergav ditt barn och skammen av att inte räcka till. Är det vad du ville? Det blir inget fint minne som du kommer att lämna efter dig.

Dina föräldrar går omkring med dåligt samvete och ångest över att de inte räckte till och frågar sig själv hela tiden. Kunde jag gjort något annorlunda? Det får de aldrig veta, för du lever inte, du är död.

Även om du vid en seans eller privat sittning skulle komma från andra sidan och via medium säga. – Förlåt, förändrar det inte vidden av vad du ställde till med. Det är du medveten om som ande, annars hade du inte kommit och sagt det.

Som medium upplever jag att de som har tagit livet av sig är ångerfulla och bedrövade och vill ha förlåtelse. För vissa var det en överilad impuls, när allt kändes som värst och för andra var det väl genomtänkt. Men i båda fallen var det ett rop på hjälp.

När de från andra sidan ser sina anhöriga lida mår de också dåligt. Då går det också upp för dem vad de har ställt till med. Men då är det försent. Det är då som de vill visa sig och ge tröst via drömmar och förmedlar att de mår bra.

Det finns alltid en lösning på alla problem. Du behöver medverka. Du behöver tala om hur du mår och Inte förväntar dig att andra ska se det. Blir du inte sedd, vänd dig till andra som ser dig, hör dig och som du känner att du kan få förtroende för.

När du känner de första varningssignalerna, vänta inte och tro att det ska över eller att du kan lösa det ensam. Kontakta någon terapeut, psykolog eller någon psykmottagning. Eller en medmänniska. Ljug inte för dig själv och våga säga sanningen. Den behöver komma upp till ytan och släppa taget om dig.

Många människor vågar inte prata om döden, men den finns ju alltid vid vår sida, ända tills den dag när det är ämnat att vi ska dö. Då blir den ett med dig.

Kram AnnikaTävling tidningen NÄRA

Andliga citatPosted by Annika Vikingsson 2018-05-21 19:55:05
Missa inte detta tillfället! Tidningen Nära har gjort ett reportage om mig. Åh, vet du vad?Du kan tävla och vinna ett bokpaket om Häxan Makaroni, tävlingen är öppen fram till den 30 maj. Följ länken>>>